dinsdag 27 september 2011

Leesautobiografie

1). Een boek waardoor ik werd getroffen, is ‘De reunie’ van Simone van der Vlugt. In dit boek gaat een jonge vrouw op zoek naar de persoon die in haar puberteit een meisje heeft vermoord dat eerst op de basisschool een goede vriendin van haar was. Over deze ‘zoektocht’ gaat het hele boek. Uiteindelijk blijkt aan het einde van het boek dat de vrouw zelf het meisje heeft vermoord. Toen ik dat las, moest ik echt even aan dat idee wennen, het is best wel naar. Daarom is het me bij gebleven.

2). Ik lees het liefst in mijn bed, buiten in de zon of op de bank. Ik lees meestal ’s avonds omdat ik overdag geen tijd heb. Ik lees dan ongeveer een half uur.
Als ik een boek kies, lees ik meestal eerst de achterkant en als het me dan wat lijkt, neem ik het mee. Ik laat me ook wel eens door vriendinnen op ideeën brengen. Meestal lees ik dan niet de achterkant maar neem het gewoon mee.
Op de basisschool las ik vaker en ook langer omdat ik er meer tijd voor had. Ik zette ook minder snel boeken weg. Dat doe ik nu vaker. Ik moet namelijk vaak even door het begin heen, dit gaat het beste als ik lekker lang achter elkaar door kan lezen en dat lukt vaak niet als ik geen vakantie heb.

3). Ik lees graag historische boeken van bijvoorbeeld Simone van der Vlugt. Ik vind het namelijk leuk en interessant om over andere tijden te lezen.
Ik heb een hekel aan probleemboeken. Ik vind ze altijd heel voorspelbaar en saai. Ze zijn ook heel onrealistisch, er gebeuren heel veel problemen in dezelfde periode.

4). Ik denk dat ik op leesniveau drie zit. Ik ben een (redelijk) gemotiveerde lezer en heb wat ervaring met literatuur voor volwassenen.

5). Ik vind het lezen voor de lijst helemaal niet vervelend. Ik vind het juist wel leuk. Ik lees toch boeken en dan kan ik ze net zo goed voor de lijst lezen. Ook vind ik het leuk om literatuur te lezen omdat ik het wel leuk vind nu wat moeilijkere boeken te gaan lezen.